Шума

Камп у природи (УЗРАСТ ОД 6 ДО 11 ГОДИНА)

Базу Кампа у природи представља хајкинг. Основа се надограђује разноврсним занимљивим причама о биљном и животињском свету шуме, археолошким остацима, геолошким одликама неживе природе. Захваљујући пажљиво креираним, веома забавним активностима, деца кроз игре стичу знања о природи и свест о томе како се према њој треба опходити. Сваки радни дан има посебно осмишљене, тематске активности. У наставку текста су детаљније информације о дневним радионицама.

Програм:

Понедељак – Пронађи становнике шуме 

Scavenger hunt је једна од фаворита међу играма које достижу до савршеног резултата: стицања знања на врло занимљив начин. Учење и забава су одлично избалансирани – деца добијају сликовну листу становника шуме (биљака, животиња али и неживе природе), а циљ игре је пранаћи све тражене елементе.

Уторак – Ухвати боје шуме 

Деца ће добити папир са палетом боја, а њихов задатак ће бити да, шетајући шумом, пронађу биљке/ животиње/ елементе неживе природе као пандан свакој боји приказаној у палети. Овом игром дете побољшава своју пажњу (фокус), стиче знања о природи, физички је активно, унапређује могућност препознавања разноврсних нијанси боја и стиче еколошку свест.

Среда – Духовни живот дрвећа 

Увод у значај доминантног еко система на копну – шуме. Прича се заснива на научним доказима који тврде да дрвеће осећа, чује и на својеврсан начин комуницира са осталим дрвећем. Деца стичу свест о дрвету као бићу које је слично човеку и осталим животињама. Помоћу грнчарске глине правимо потку за лице дрвећу. Креативно корестећи материјале из шуме, дизајнирамо коначан облик. За крај радионице је предвиђено грљење дрвећа – дендротерапија (размена енергије).

Четвртак – Компас немаш, знање имаш

Свако дете је независно у овој радионици. Прво ћемо се упознати са
компасом а остатак времена деци ће бити представљено десетак техника орјентисања у простору без компаса. У лаганој шетњи кроз шуму неке од техника ћемо и проверити и испробати на делу.

Петак – Нађи излаз из шуме 

У питању је игра меморије и оријентације у простору – блиска концепту escape room-а, али овај пут лоцираног у шумском пределу. Шетајући се шумом, деца за сабом остављају трагове. Циљ игре је да пронађу излаз из шуме, ослањајући се на постављене трагове. Занесена игром деца препешаче километре, а да тога ни не буду свесна. Игра захтева тимски рад, развија осећај заједништва, подстиче истовремено и интелектуалне и моторичке процесе.

Цена: ПО ДАНУ, ПО ДЕТЕТУ 4.500,00 рсд

ЦЕНА НЕДЕЉНОГ ПАКЕТА (5 дана), 20.000,00 рсд; минимум 5 полазника!

Контакт за информације и резервације 9:00–20:00

Срећко Маловић, координатор кампа

тел: 064 174 7060

мејл: s.malovic@zvezdobrojci.com

Напомене:

1. Обавезна опрема за учесника кампа (шта треба понети)

флашица или бидон за воду

крема за сунце са јаким фактором

спреј против крпеља

кабаница и гумене чизме (у случају лошег времена)

обућа и одећа треба да буде прилагођене временским приликама као и врсти активности

2. Исхрана учесника кампа

На самом почетку дана, током прве кратке паузе, деци ће се служити свеже воће. Сви коришћени састојци су органског порекла. Јеловник је подложан изменама у зависности од тренутне доступности намирница. За више информација о исхрани посетите сајт наше школе.

3. Особе које реализују програм кампа “Звезодбројци”

Тим искусних стручњака у раду са децом, едукованих, приближиће малишанима кроз игру и забаву нове спортове и активности, на безбедан начин.

Руководилац Кампа у природи:

ЗОРАН РАКОВИЋ

Лета 2021. Камп у шуми ради у данима од 21.06. до 23.07. и од 16.08. до 27.08.

Одржаних радионица у природи

750

Одржаних радионица у природи
Задовољних учесника

5500

Задовољних учесника
Учествовања на дечијим рођенданима

350+

Учествовања на дечијим рођенданима